Головна Новини Світ Європа Грузія візьме участь у конференції щодо відновлення України, але є один нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузія візьме участь у конференції щодо відновлення України, але є один нюанс

Представлятиме Грузію на конференції прем'єр-міністр країни Іраклій Кобахідзе, який неодноразово робив антиукраїнські заяви

10 червня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, який нещодавно назвав Україну "країною, що обвалилася", візьме участь у конференції з відновлення України, яка відбудеться 11-12 червня в Берліні. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні грузинського уряду.

Грузія візьме участь у конференції щодо відновлення України, але є один нюанс

Іраклій Кобахідзе. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Кобахідзе вирушив до Берліна разом із делегацією, до якої входять міністр закордонних справ Ілля Дарчіашвілі та голова адміністрації уряду Леван Жоржоліані.

Конференцію буде зосереджено на чотирьох тематичних сферах: мобілізація приватного сектора для відновлення та економічного зростання; соціальне відновлення та людський капітал для майбутнього України; відновлення муніципалітетів та регіонів; вступ до Європейського Союзу та пов'язані з цим реформи.

Між Грузією та Україною останнім часом панують напружені стосунки.

Нещодавно Міністерство закордонних справ України засудило чергову недружню заяву прем'єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе, який назвав Україну "країною, що обвалилася" і не побачив винних у смертях десятків тисяч цивільних.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сполучені Штати запровадили візові санкції проти представників партії влади в Грузії "Грузинська мрія" та членів їхніх сімей, відповідальних за антизахідну риторику та насильницький розгін протестів проти закону про "іноагенти". Про це оголосив на брифінгу представник Державного департаменту США Метью Міллер.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вдасться здолати проросійські сили в Грузії: про що говорить те, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини