Головна Новини Світ Європа Іспанці будуть носити маски і після карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанці будуть носити маски і після карантину

Масковий режим залишиться обов'язковим на невизначений час

10 червня 2020, 10:15 comments1002
Поділіться публікацією:

Уряд Іспанії прийняв рішення залишити обов'язкове носіння захисних масок навіть після зняття карантинних обмежень. В публічних місцях іспанці зобов'язані з'являтися виключно в масках і після скасування надзвичайного стану, який діє в країні. З такою заявою виступила міністр фінансів Іспанії Марія Хесус Монтеро.

Іспанці будуть носити маски і після карантину

Чиновниця зазначила, що вважати себе у відносній безпеці можна тільки після отримання вакцини від коронавіруса.

"Поки немає вакцини або лікування, вірус залишається загрозою. Ми не можемо думати, що небезпека минула", — сказала Монтеро.

Це не єдиний представник уряду, який займає таку позицію. Зокрема, глава іспанського МОЗ Сальвадор Ілла зазначив, що людям доведеться вчитися жити з вірусом".

Надзвичайний стан в Іспанії мають намір скасувати з 22 червня. Тим не менш, обов'язкове носіння маски залишиться в ситуаціях, коли неможливо дотримуватися фізичну дистанцію 1,5 м, наприклад, у громадському транспорті. Маски необхідно буде носити як на вулиці, так і в громадських будівлях. За недотримання маскового режиму порушникам доведеться викласти 100 євро штрафу.

Як повідомляв портал "Коментарі", у ВООЗ з'явилися нові підтвердження ефективності медичних масок для попередження зараження коронавірусом. ЗА результатами останніх досліджень, маски обов'язкові для носіння там, де неможливо дотримуватися соціальну дистанцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини