Головна Новини Світ Європа Іспанія не дозволила російським військовим кораблям зупинятися у портах
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанія не дозволила російським військовим кораблям зупинятися у портах

Хоча дозвіл Генерального штабу військово-морських сил Іспанії був

20 серпня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Двом російським військовим кораблям було відмовлено в стоянці в портах Іспанії 18 серпня. Про це повідомляє іспанське видання El Confidencial.

Іспанія не дозволила російським військовим кораблям зупинятися у портах

Іспанія не пустила російські військові кораблі в порти, фото з відкритих джерел

Російська влада подавала запит щодо зупинки корабля "Віце-адмірал Кулаков" та "Алтай" в порту Сеути для дозаправлення та поповнення продовольчих запасів.

Однак незважаючи на готовність адміністрації порту та дозвіл Генерального штабу військово-морських сил Іспанії прийняти кораблі, дозволу від Міністерства закордонних справ Іспанії (МЗС) не надійшло.

За словами офіційних джерел з цього міністерства, МЗС Іспанії не відхилило російський запит. Там запросили у російської сторони додаткову інформацію про подальший маршрут цих кораблів після того, як вони вийдуть з Сеути, яку не було надано. Москва вважає таємницею маршрут своїх кораблів і відмовляється надавати інформацію. Тоді МЗС вирішило не санкціонувати зупинку, поводячись аналогічно: не відповідаючи.

Також однією з причин заборони стоянки кораблів стало те, що це може засмутити Атлантичний альянс, адже в 2022 році в Мадриді має пройти саміт глав держав і урядів НАТО.

Раніше адміністрація порту сподівалася на те, що кораблі зупиняться й це покращить стан економіки міста. Адже Сеута наразі переживає важкі часи через виявлення в порту контрабанди в 2019 році, закриття кордону з Марокко та карантину внаслідок пандемії.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", нелегальні мігранти, що прямують в Америку, повинні чекати на дозвіл  від Міністерства внутрішніх справ США в Мексиці. Судді розглядатимуть кожну конкретну справу і даватимуть/не даватимуть дозвіл на проживання в Сполучених штатах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини