Головна Новини Світ Європа Іспанія не знає, чи використовує Україна її зброю на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанія не знає, чи використовує Україна її зброю на Курщині

Мадрид вважає, що ЗСУ мають самі вирішувати, як використовувати західну зброю

16 серпня 2024, 21:47
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес не володіє інформацією про використання Україною іспанської зброї на території Курської області РФ.

Іспанія не знає, чи використовує Україна її зброю на Курщині

В Іспанії не проти використання її зброї на території РФ. Фото з відкритих джерел

При цьому Маргарита Роблес зазначила, що Київ самостійно визначає, як використовувати передану зброю.

На питання, чи знає міністр оборони про використання іспанської зброї українськими військовими на Курщині, вона зазначила, що не має такої інформації.

"Це війна, а тому Україна буде використовувати те обладнання, яке вважає за необхідне в будь-який момент", – заявила Маргарита Роблес.

Міністр оборони зазначила, що зброя, яку Іспанія надала Україні, є зброєю для оборони.

"Іспанія продовжуватиме підтримувати Україну цим оборонним обладнанням, яке є дуже важливим. Україна завжди матиме підтримку Іспанії, як і інших країн НАТО", — додала вона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман підтримала рішення Німеччини дозволити Україні використовувати західну зброю для ударів по військових цілях на території Росії. За її словами, це гарна новина для України, яка посилить її безпеку та буде черговим кроком до зупинки агресії РФ. Штрак-Циммерман пояснила, що рішення Шольца дозволити Україні бити по Росії відповідає міжнародному праву, адже таким чином українські сили зможуть атакувати ті об'єкти на території РФ з яких наносяться руйнівні удари по містах України. Штрак-Циммерман відреагувала на погрози Путіна та пояснила, що до слів російського диктатора треба ставитись серйозно, однак його потрібно зупинити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини