Головна Новини Світ Європа Іспанія страждає від гібридних "суперкроликів": величезні збитки
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанія страждає від гібридних "суперкроликів": величезні збитки

Гібридні кролики в Іспанії знищують урожай зернових та завдають величезні збитки фермерам.

20 квітня 2023, 13:40 comments2251
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Іспанії селективно виведені кролики знищують урожаї зернових, що загрожує розоренню фермерів. Збитки оцінюються у понад 800 млн євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Spanish News Today.

Іспанія страждає від гібридних "суперкроликів": величезні збитки

Кролики в Іспанії знищують урожай. Фото з відкритих джерел

Окрім лісових пожеж та посух сільське господарство в Іспанії страждає від неочікуваного ворога – кроликів, які були виведені селективним шляхом. Ненажерливі звірі завдають збитків у понад 1400 муніципалітетах Іспанії. Це тривожна ситуація, яка веде багато ферм на межу розорення, пояснюють в Міністерстві сільського господарства та додають, що наразі гібридні кролики знищили один мільйон гектарів землі зі збитками, які оцінюють у понад 800 мільйонів євро.

Хоча місцеві дикі кролики були постійними ворогами фермерів, але вони ніщо у порівнянні з гібридними видами, які спеціально схрещувались для більшої родючості та швидкого росту. Відомо, що ці гібриди розмножуються набагато швидше і у виводку мають 12-14 кроленят. Зазначено, що селективні кролики можуть навіть лазити по деревах, що було нечувано кілька років тому. Гібридні кролики не вибагливі в їжі та з задоволенням їдять оливкові, мигдальні, зернові та виноградні культури із загрозливою швидкістю.

Фермери стверджують, що провина лежить на звичайних громадянах, які випускали селективно виведених кроликів у природні умови. У Міністерстві сільського господарства Іспанії зазначили, що була створена оперативна група, яка працює над методами для запобігання шкоди, яку завдають кролики. Серед запропонованих методів розглядають огорожі, ультразвукові відлякувачі та репеленти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща окрім зерна хоче заборонити ще ряд продуктів з України. А Угорщина вже прийняла рішення заборонити імпорт 25 продуктів з України.

Також "Коментарі" писали про одна європейська країна відмовилась забороняти імпорт українського зерна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини