Головна Новини Світ Європа Італійська художниця подала в суд на Ватикан - в чому причина (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Італійська художниця подала в суд на Ватикан - в чому причина (відео)

Італійська художниця звинувачує Святий престол в незаконному використанні однієї із її робіт

26 травня 2021, 09:28
Поділіться публікацією:

Італійська художниця подала в суд на Ватикан. Жінка звинувачує Святий престол в незаконному використанні однієї із її робіт. Про це повідомляє ТСН на телеканалі "1+1".

Італійська художниця подала в суд на Ватикан - в чому причина (відео)

Художниця з Італії подала в суд на Ватикан - чому. Фото: ex-piry.com

Річ у тому, що ще у 2019 році художниця розмістила плакат із зображенням Христа на стіні одного з римських мостів. Малюнок мав цікавий задум. На плакаті — Ісус з великим серцем. Всередині серця написано "просто використовуй його".

Цікаво, що на малюнку є підпис самого автора. Такі самі малюнки з іншими духовними лідерами є частиною проекту художниці.

Через деякий час цей образ Ватикан почав випускати на марках, котрі продають туристам  як сувеніри. Відповідно це обурило художницю, оскільки її ніхто не запитував, чи можна використовувати це зображення. Тож жінка вирішила подати в суд та розібратися в справі.

Художниця найняла адвокатів, які запропонували Святому престолу залагодити конфлікт. Проте Ватикан так і не надав будь-якої відповіді.

Нагадаємо, що картину популярного андеграундного художника з Британії під псевдонімом Бенксі продали на аукціоні за 2,07 мільйона доларів. На полотні зображено трьох мавп. Вони абсолютно ідентичні між собою. На кожній з тварин висить табличка з написом: "Смійся зараз, але одного разу правити будемо ми". Назва картини така ж сама. Картина була написана ще 19 років тому — у 2002 році. Розмір полотна 76 на 102 сантиметри. Поглянути на картину можна тут.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що найбільша у світі картина на полотні була продана на дубайському аукціоні майже за 228 млн дирхамів (62 млн дол.). Деталі читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини