Головна Новини Світ Європа Конфлікт Сербії і Косово: Росія відреагувала на загострення ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфлікт Сербії і Косово: Росія відреагувала на загострення ситуації

РФ звинувачує у всьому США та ЄС

31 липня 2022, 22:46 comments2687
Поділіться публікацією:

31 липня  стало відомо про загострення конфлікту між Сербією і Косово. На погіршення ситуації вже відреагували у Кремлі. Так кремлівська речниця Марія Захарова оприлюднила російську заяву, де РФ традиційно звинувачує Америку та Євросоюз. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву представниці російського МЗС.

Конфлікт Сербії і Косово: Росія відреагувала на загострення ситуації

Представник МЗС РФ Марія Захарова (фото з відкритих джерел)

Так країна-агресорка вважає, що через "зовнішній вплив" Євросоюзу і США між  Сербією і Косово загострилася ситуація.

"Зрозуміло, на вістрі атаки знаходиться і Белград, який Захід хоче додатково "нейтралізувати" косовоалбанськими руками. Лідери косоварів знають, що серби не залишаться байдужими, коли мова йде про пряму атаку на їхні свободи, і навмисно йдуть на загострення, щоб запустити силовий сценарій", — сказала Захарова.

Також Захарова закликала Косово, за яким нібито "стоять ЄС і США", до припинення "провокацій".

Відомо, що конфлікт між балканськими країнами почався через те, що з 1 серпня почнуть діяти нові правила, де косівські серби мають переоформити номерні знаки, що видані Сербією. Та замінити їх на ті, що видають у Косово. Окрім цього, громадянам Сербії на території Косово видадуть тимчасові документи, що замінять їх сербські.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Сербії поставили вимогу Україні. Очільник республіки Сербія Александар Вучич зазначив, що засуджуватиме визнання РФ ОРДЛО, якщо глава української влади Володимир Зеленський, виступаючи  в ефірі телебачення, засудить бомбардування Сербії  силами НАТО  в 1999 році.Заява сербського президента була озвучена, як відповідь на слова українського посла Олександра Олександровича, який наголосив, що українська держава та її народ мали надію, що влада Сербії засуджуватиме дії Москви.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини