Головна Новини Світ Європа Косово залишилося без президента: звинувачують у військових злочинах
commentss НОВИНИ Всі новини

Косово залишилося без президента: звинувачують у військових злочинах

Раніше президента Косово вже намагалися відправити у відставку

5 листопада 2020, 14:23
Поділіться публікацією:

Президент Косово Хашим Тачі виконав свою обіцянку залишити посаду через звинувачення у військових злочинах, і держава залишилася без голови. Свою заяву про звільнення він зробив після пред'явлення йому офіційних звинувачень.

Косово залишилося без президента: звинувачують у військових злочинах

Раніше, в червні поточного року тепер уже колишнього керівника Косово намагалися відправити у відставку, проте Тачі тоді заявив, що піде тільки після рішення міжнародного суду в Гаазі. Рішення суду з військових злочинів, розташований в Гаазі, підтвердив висновок прокуратури Косова 5 листопада.

Корінь проблеми:

Хашим Тачі є колишнім політичним керівником Армії визволення Косово. Спецпрокуратура звинуватила його і інших політиків в скоєнні ряду злочинів проти людяності та воєнних злочинах, в тому числі вбивства, насильницькі зникнення людей, переслідування і тортури.

Як повідомляв портал "Коментарі", в МЗС України повідомили, що наша країна визнала паспорта самопроголошеної держави Косово. Але поки не визнала незалежність Косово, хоч робить кроки в цьому напрямку. Експерти для порталу "Коментарі" оцінили рішення про можливе визнання Україною незалежності Косово  і його можливі наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини