Головна Новини Світ Європа Кожен 6 угорець проти вступу України до Євросоюзу: соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожен 6 угорець проти вступу України до Євросоюзу: соцопитування

Найбільше підтримки євроінтеграції України з-поміж виборців опозиційної ліберальної партії Петера Мадяра "TISZA"

12 вересня 2024, 15:11
Поділіться публікацією:

Згідно з недавнім соціологічним опитуванням аналітичного центру Policy Solutions, 61% громадян Угорщини виступають проти вступу України до Європейського Союзу. Це дослідження виявило значне зниження підтримки угорцями будь-якого розширення ЄС цього року.         

Кожен 6 угорець проти вступу України до Євросоюзу: соцопитування

Соцопитування показало ставлення угорців до вступу України в ЄС

У деталях опитування виявлено, що лише незначна кількість виборців — 34% — з опозиційної ліберальної партії TISZA, очолюваної Петером Мадяром, підтримують ідею вступу України до ЄС. Натомість, значно більше виборців цієї партії виступили за вступ Чорногорії до Євросоюзу. З іншого боку, прихильники урядової партії "Фідес" віддали перевагу можливості приєднання Туреччини до ЄС.                                                   

Тим часом, 80% угорців визнають, що членство Угорщини в ЄС є вигідним, особливо у економічному аспекті. Це сприймається як важливий фактор стабільності і прогресу національної економіки. Також половина респондентів стверджують, що Угорщина ефективно справляється з викликами, які виникають у фінансовому управлінні в межах ЄС, що може вказувати на успішну адаптацію країни до норм і вимог Європейського Союзу. 

Раніше “Коментарі” писали, що всупереч правилам Європейського Союзу, влада Угорщини припинила фінансування притулків для біженців із західної України, залишивши без підтримки близько 3,000 осіб, переважно жінок та дітей. За новим законом, ухваленим 21 серпня 2024 року, в Угорщині тепер можна отримати державне житло лише тим біженцям, які приїхали з районів України з активними бойовими діями.          



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини