Головна Новини Світ Європа Країна-сусідка України виявила новий штам коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-сусідка України виявила новий штам коронавірусу

У Румунії, яка межує з Україною, виявили новий штам коронавірусу - так званий індійський

29 квітня 2021, 18:57
Поділіться публікацією:

У сусідній з Україною Румунії знайшли новий, так званий індійський штам коронавірусу. Про це передає Reuters сьогодні, 29 квітня.

Країна-сусідка України виявила новий штам коронавірусу

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Міністерство охорони здоров'я Румунії повідомило, що в країні зафіксовано перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу, який вперше виявили в Індії.

Інфекція була діагностована у 26-річного пацієнта, який прибув до Румунії приблизно місяць тому. У нього спостерігалися деякі симптоми коронавірусу в легкій формі.

Повідомляється, що міністерство відстежувало спалах коронавірусу серед будівельників, які нещодавно прибули з Індії в один із населених пунктів країни.

Зазначимо, що в Міністерстві охорони здоров'я Румунії запевняють: виявлена мутація не є більш заразною, ніж та, яка, як вважають, викликала "коронавірусний шторм" в Індії. Там добовий приріст захворюваності продовжує бити рекорди.

Зростає кількість нових випадків захворювання, а медичного обладнання та ліжок не вистачає. Через великий наплив хворих у деяких лікарнях вже немає місць, пацієнтам навіть відмовляють у допомозі.

Нагадаємо, в Держпродспоживслужбі повідомили про новий штам коронавірусу, який у травні 2021 року може з'явитися в Україні. Поширення так званого індійського коронавірусу викликає в експертів тривогу. Новий штам виявлений в Індії, а також у Туреччині. Прогнозується, що в Україну завезти "новинку" можуть ті, хто повертається з відпусток із цих країн.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", український лікар розповів, чи буде діяти вакцина проти індійського штаму коронавірусу і чи захищені ті, хто перехворів раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини