Головна Новини Світ Європа Кремль далі продовжує заробляти: Євросоюз імпортує більше газу з Росії, ніж зі США
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль далі продовжує заробляти: Євросоюз імпортує більше газу з Росії, ніж зі США

Порівняно з першим кварталом 2024 року поставки з Росії знизилися незначно,

1 вересня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

Режим російського президента Росії Володимира Путіна зумів посилити свої позиції як постачальника енергоресурсів для Європи, при цьому обсяги імпорту з РФ перевищили постачання зі США.

Кремль далі продовжує заробляти: Євросоюз імпортує більше газу з Росії, ніж зі США

Євросоюз імпортує більше газу з Росії (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє  видання DIE WELT, упродовж одного кварталу Європейський Союз імпортував більше газу з Росії, ніж зі Сполучених Штатів. Такі дані оприлюднила брюссельська консалтингова компанія Bruegel.

Зокрема, з квітня до червня 2024 року країни ЄС закупили в Росії 12,7 мільярда кубометрів газу, тоді як імпорт зі США склав 12,3 мільярда кубометрів.

Варто зазначити, що, порівняно з першим кварталом 2024 року, постачання з Росії знизилося незначно, тоді як обсяги газу зі США впали більш відчутно.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ повертає вплив на газовому ринку ЄС. Туреччина допоможе Росії принаймні частково повернутися на європейський ринок газу, що відновлює для Європи старі загрози російського енергетичного впливу. 

В матеріалі зазначається, що минулого тижня Туреччина оголосила про те, що можна умовно назвати "Турецький потік-2". За словами міністра енергетики країни Альпарслана Байрактара, державна газова монополія BOTAŞ тепер зможе експортувати близько 7-8 мільярдів кубометрів природного газу через Болгарію до Центральної Європи під назвою "Турецька суміш" — змішаного газу з різних джерел. Номінально на Росію припадатиме 40% в цій суміші, але реальна доля може бути більшою. 

Як зазначає "Politico", російські нафтові компанії вже продають в Європу нафтопродукти з російської нафти через Туреччину, Індію, Єгипет та Об’єднані Арабські Емірати. Тепер Газпром намагається "відмити" експорт російського газу.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини