Кремль може втратити Грузію: соцопитування показало, хто ближчий до перемоги на парламентських виборах

Оновлене соцопитування показує, що в Грузії опозиція суттєво випереджає проросійську партію.

Грузинські опозиційні партії разом можуть набрати більше половини голосів на майбутніх парламентських виборах. Проросійська "Грузинська мрія" має серйозне просідання з підтримки. Як інформує портал "Коментарі", про це свідчать дані соцопитування Edison Research, повідомляє "Эхо Кавказа".

За даними соцопитування, партія "Грузинська мрія" набрала б 34% голосів виборців, якби вибори відбулися зараз.

У той же час опозиційні партії показують наступні результати: проєвропейський блок "Єдність", куди входить "Національний рух" екс-президента Міхеїла Саакашвілі, - 18%; "Коаліція за зміни" – 14%; "Гахарія – за Грузію" – 11%; блок "Сильна Грузія" – 10%.

Спільно в опозиції – 53% голосів. Усі перелічені партії долають прохідний бар'єр у 5%.

Варто зауважити, що парламентські вибори у Грузії заплановані на 26 жовтня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у 2008 році перед Грузією та Україною запалили "червоне світло" на шляху до НАТО "реальні координатори" Альянсу, тому що зберігали їх для "живої сили" у війні проти РФ. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив почесний голова партії влади Грузії "Грузинська мрія" та перший номер у її виборчому списку Бідзіна Іванішвілі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише портал SOVA.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе відреагував на результати виборів у Молдові, заявивши, що країна провалила тест на демократію. Крім того, грузинський прем'єр здивований, чому ЄС більш прихильний до Молдови, ніж до Грузії.