Головна Новини Світ Європа Латвія допоможе Україні з дронами: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія допоможе Україні з дронами: що відомо

Україна і Латвія розширюють співпрацю у сфері виробництва дронів

11 січня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

Латвія очолить "коаліцію дронів" у рамках формату "Рамштайн", до якого входять країни, які надають військову підтримку Україні. Про це повідомив президент Латвії Едгарс Рінкевичс під час брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Ризі, передає портал "Коментарі".

Латвія допоможе Україні з дронами: що відомо

Латвія вироблятиме дрони для ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Едгарс Рінкевичс повідомив, що Латвія візьме на себе ключову роль у "коаліції дронів" в рамках формату "Рамштайн".

Він зазначив, що безпілотники стануть однією зі сфер співпраці у рамках меморандуму про військове співробітництво, який Україна та Латвія підпишуть під час візиту Зеленського до Риги.

Президент Латвії наголосив, що бачить можливості для такої співпраці з Україною.

"Ми можемо виготовляти дешевші дрони, які дуже ефективні і дуже необхідні українським військовим, щоб досягати успіху", – наголосив Едгарс Рінкевичс.  

Крім того, Едгарс Рінкевичс повідомив про наступний пакет військової допомоги Україні від Латвії, до якого увійдуть гаубиці, артилерійські снаряди і протитанкова зброя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у листопаді 2023 року на тимчасово окупованому Кримському півострові в результаті шторму було пошкоджено тисячі будинків. Однак російські загарбники досі не виплатили компенсації за руйнування постраждалим кримчанам. Окупаційна адміністрація пообіцяла виплатити постраждалим по 10 тисяч рублів, що в перерахунку на гривні складає лише 4,2 тисячі гривень. Проте навіть цю нікчемну обіцянку окупаційна адміністрація не виконала. Російські загарбники вчергове продемонстрували байдужість до проблем місцевих мешканців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини