Головна Новини Світ Європа Латвія оголосила про намір відгородитися від Білорусі парканом
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія оголосила про намір відгородитися від Білорусі парканом

Латвія витратить на укріплення кордонів понад 40 мільйонів євро

12 серпня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів Латвійської Республіки схвалив рішення про фінансування будівництва паркану на кордонах держави з Росією та Білоруссю. Про це повідомляють у прес-службі Міністерства внутрішніх справ Латвії.

Латвія оголосила про намір відгородитися від Білорусі парканом

Латвія поставить паркани на своїх кордонах, фото МВС Латвії

У повідомленні зазначається, що для захисту кордону від нелегального перетину на ньому зведуть інфраструктуру. Про необхідність паркану з колючого дроту на кордонах повідомило уряду Міністерство внутрішніх справ. Там вважають, що є реальна загроза незаконного перетину кордону з боку Білорусі.

Планується побудувати захисну інфраструктуру на державних сухопутних кордонах — латвійсько-білоруському та латвійсько-російському.

Спочатку планують захистити межі держави з боку Білорусі. Там буде закуплено та встановлено огорожу з колючого дроту та пункти нагляду, а також оновлено межі земельних ділянок, насаджено дерева.

У 2021 році на закупівлю та встановлення огорожі з колючого дроту виділять суму в 1 729 421 євро. Втім, укріплюватимуть кордони й протягом наступних трьох років. Для будівництва прикордонної інфраструктури у 2022 році виділять 14 087 164 євро, у 2023 році — 18 943 465 євро та у 2024 році — 6 150 504 євро. Отже, загальна сума фінансування укріплення кордонів складає 40 910 554 євро.

У Латвії створять спеціальну програму фінансування "Розвиток інфраструктури державного кордону", в межах якої виділятимуть кошти на безпеку кордонів. У цьому році гроші на паркан виділять з програми державного бюджету “Фонди на випадок непередбачених обставин”.

Як писав портал "Коментарі", Україна відправила гуманітарну допомогу Литві у вигляді колючого дроту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини