Головна Новини Світ Європа Литва вводить електронне громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва вводить електронне громадянство

Литва стала другою країною у світі, яка ввела електронне громадянство

15 січня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

Цифровізація допоможе іноземцям отримати громадянство в Литві. Такі нововведення запустив в дію з лютого 2021 року уряд прибалтійської держави.

Литва вводить електронне громадянство

Литовський паспорт / фото Depositphotos

Так, всі бажаючі можуть подати заяву на отримання електронного громадянства Литви. Статус "електронного" громадянина дозволить отримати унікальний реєстраційний номер, за допомогою якого можна реєструвати компанії в Литві онлайн, відкривати банківські рахунки, платити всі необхідні податки та внески, підписувати договори електронним підписом (у тому числі міжнародні) і отримає доступ до інших державних послуг Литви. Таку інформацію опублікувала на своєму офіційному сайті міграційна служба Литви.

Відзначимо, що першопрохідцем в "електронному" громадянство у світі стала Естонія, яка ввела в дію подібну реєстрацію ще в 2014 році. З того часу статус "електронного" громадянина отримали понад 75 тис. Іноземців. З цього ж року Естонія стала видавати візи для закордонних фахівців — така віза дає право на проживання і роботу до 3 місяців.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні незабаром зможе діяти електронна прописка. Відповідну постанову "Про реалізацію експерименту по електронній фіксації зміни місця реєстрації українців" прийняла Верховна Рада 28 грудня. Таку інформацію надав Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на особистому телеграм-каналі.

За словами міністра, прописка — це наймасовіша і популярна послуга в Україні. Тому відповідно процедура прописки може займати багато часу і руйнувати нерви громадянам. Щоб усунути і нейтралізувати хаос, який твориться під час надання цієї державної послуги, Мінцифри шукали численні виходи. Один з них — електронна прописка, яка могла налагодити процес процедури.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

sexx

15 січня 2021, 11:03

хочeшь тpаxнyть краcивую дeвкy?! Oдинoкие и Замyжниe oчень xoтят ceкca, здесь дают в пoпy и бeрyт в pот, без дeнeг и обязательств, все aнoнимнo и беcплaтнo, можешь убeдиться cам ----- http://srt.vg/club


Новини