Головна Новини Світ Європа Лукашенко погрожує залишити Україну без палива й електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко погрожує залишити Україну без палива й електроенергії

Олександр Лукашенко відкрито заявив, що підтримає Путіна у протистоянні з Україною

7 лютого 2022, 18:15
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко фактично відкрито почав погрожувати Україні, заявивши, що у випадку, якщо відбудеться відкрита ескалація між Україною та Росією, то Мінськ залишає за собою право припинити постачання палива й електроенергії в Україну. Як передає портал "Коментарі", про це Лукашенко заявив, спілкуючись з одним із головних російських пропагандистів Володимиром Соловйовим, пише російське видання "Комерсант".

Лукашенко погрожує залишити Україну без палива й електроенергії

Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Лукашенко заявив, що якщо Київ і Москва почнуть один проти одного відкрите протистояння, то Мінськ у цьому бою буде точно на боці Росії. Олександр Лукашенко заявив, у такому разі Білорусь зупинить постачання не лише ГРС, а й електрики. 

Експерти вже провели аналіз енергоринку України. Минулого року, за даними консалтингової групи "А-95", на Білорусь і Росію припало 62% всього українського ринку дизпалива. Також на кінець лютого заплановано роботу енергосистеми України в ізольованому від РФ і РБ режимі.

Олександр Лукашенко вже робив раніше не дуже приємні заяви на адресу України. Зокрема, Олександр Лукашенко говорив, що білоруська та російська армії можуть розпочати спільні бойові дії на сході України. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав президента України Володимира Зеленського "безголовим" і "таким, що не має стрижня". 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Лукашенко розповів, як Володимир Путін планує створити нову державу, які перші кроки робити, створивши у державі свою валюту, символи, герб. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини