Головна Новини Світ Європа "Ми не хочемо диктатури": чому в Бельгії спалахнули насильницькі протести
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не хочемо диктатури": чому в Бельгії спалахнули насильницькі протести

Демонстранти протестують проти нових обмежень, що спрямовані на стримування поширення вірусу

5 грудня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

У неділю, 5 грудня, поліція застосувала сльозогінний газ і водомети, щоб розігнати протестувальників, які кидали в офіцерів бруківкою та феєрверками, оскільки демонстрація в Брюсселі проти введених урядом обмежень через спалах COVID-19 переросла в насильницькі дії. Про це повідомляє Reuters.

"Ми не хочемо диктатури": чому в Бельгії спалахнули насильницькі протести

Протести в Бельгії - Reuters

Кілька тисяч протестувальників пройшли мирним маршем центром бельгійської столиці до району, де розміщується штаб-квартира інституцій Європейського Союзу.

У кварталі ЄС група протестувальників, скандуючих "liberte" (свобода), у чорних капюшонах почала кидати каміння в поліцію, яка відреагувала сльозогінним газом і водометами.

Демонстранти протестували проти введених у жовтні правил, які зобов’язують людей показувати перепустки COVID-19 для доступу до барів і ресторанів.

"Я не можу терпіти дискримінацію в будь-якій формі, і тепер є дискримінаційний пропуск за вакциною, дискримінаційні санкції для невакцинованих, є обов'язкова вакцинація. Це все дискримінація, тому ми повинні з нею боротися. Ми не хочемо диктатури", — сказав один з протестувальників, викладач бойових мистецтв Ален Сієноорт.

Акція протесту відбулася після нових заходів, оголошених у п’ятницю, 3 грудня, спрямованих на обмеження поширення вірусу. Обмеження включають обов’язкове носіння масок для більшості дітей початкової школи та подовження шкільних канікул.

Наприкінці листопада значно більша кількість демонстрантів вступила в жорстокі сутички з поліцією в Брюсселі. Це призвело до десятків арештів, поранень серед співробітників поліції та масового пошкодження майна. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Бельгія посилила обмеження внаслідок збільшення кількості захворюваності на тлі чергової хвилі коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини