Головна Новини Світ Європа На АЕС Фінляндії серйозна аварія - зафіксовано підвищення радіаційного фону
commentss НОВИНИ Всі новини

На АЕС Фінляндії серйозна аварія - зафіксовано підвищення радіаційного фону

Влада Фінляндії стверджують, що небезпеки для навколишніх населених пунктів немає

11 грудня 2020, 19:55
Поділіться публікацією:

Через серйозну поломку на атомній електростанції у Фінляндії довелося тимчасово зупинити функціонування одного з енергоблоків. Про це повідомляє Управління з радіаційної та ядерної безпеки Фінляндії (STUK). За інформацією відомства, несправність виникла вчора, 10 грудня близько 13 години за місцевим часом. Більш подробиць не повідомляється, але відомо, що викидів в навколишнє середовище не було, радіаційний фон в нормі.

На АЕС Фінляндії серйозна аварія - зафіксовано підвищення радіаційного фону

В той же час пізніше, при проведенні прес-конференції глава STUK Петтері Тійппана заявив, що сплеск радіації все ж був зафіксований, але це сталося всередині будівлі та не вплинуло на навколишнє середовище. Крім того, посилаючись на причину аварії, він натякнув, що поломка була в системі фільтрації води, але на даний момент вона ліквідована.

Своєю чергою, власник станції, компанія Teollisuuden Voima, повідомила, що інцидент розслідується.

Раніше "Коментарі" писали про те, що 10 грудня, через теплові коливання на Сонце Землю накрила найпотужніша в поточному році магнітна буря. Вчені присвоїли їй максимальний рівень G3. За словами експертів, явище вплине на самопочуття навіть неметеозалежним людей.

Крім того, нам стало відомо, що ялинку з особливим святковим духом поставили на Рівненщині. Центральна ялинка міста Дубно прибула на площу міста не з якогось казкового лісу, а ... з місцевого кладовища. Міська влада не стала заперечувати цей факт, стверджуючи, що дерево було аварійним. За словами представників адміністрації міста, спилявши дерево на цвинтарі, вони вбили двох зайців: ялинка тепер могилкам не загрожує руйнуванням, і новорічний настрій жителям міста додасть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини