Головна Новини Світ Європа На аукціоні Sotheby's продали великий чорний діамант: йому мільярд років (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На аукціоні Sotheby's продали великий чорний діамант: йому мільярд років (ФОТО)

Енігму продали за 4,3 млн доларів у криптовалюті

10 лютого 2022, 19:15
Поділіться публікацією:

На аукціоні  Sotheby's за 3,16 млн фунтів стерлінгів, або 4,3 млн доларів США продали найбільший у світі чорний діамант  Енігма.Вважають, що цьому каменю майже мільярд років. Його оцінюють в 555,55 карата і вважають  самим великим огранованим діамантом.  

На аукціоні Sotheby's продали великий чорний діамант: йому мільярд років (ФОТО)

Найбільший у світі огранований діамант продали за 4,3 млн доларів (фото з відкритих джерел)

Після закінчення процедури торгів, бізнесмен Річард Харт, що здійснює  торгівлю криптовалютою, повідомив в мережі, що саме він купив чорний діамант.  І хоче дати йому нову назву — діамант HEX.com – так називається  заснована  ним блокчейн-платформа.

Як інформує ВВС, Енігма – це найміцніший природний алмаз. Вони є рідкісними й поки їх знаходять лише  на бразильській території та на алмазних родовищах Центральноафриканської Республіки.

Цікавою є теорія щодо походження  чорного діаманта. За однією з них, він з'явився на нашій планеті разом з астероїдом. Sotheby's рекламував  цей алмаз,  як "одне з найрідкісніших космічних чудес віком в мільярд років, відомих людству".

 Чорний діамант є поважним довгожителем на нашій планеті. Його вік, за приблизними оцінками, має від 2,6 до 3,2 мільярда років. Це епоха, коли на нашій планеті ще не було  навіть динозаврів. Нашій  Землі близько 4,65 мільярда років, тобто вона  таки старша за ці коштовні алмази.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Женеві продадуть найбільший у світі рожевий алмазУ Швейцарії виставили на огляд унікальний алмаз, який три роки тому добули в Росії. Камінь з рідкісним забарвленням мав вагу у 27 каратів. Після ограновування вага діаманта зменшилася майже вдвічі. До появи цієї коштовності попереднім рекордсменом був алмаз вагою близько 4 карат.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини