Головна Новини Світ Європа На кордоні Вірменії та Азербайджану спалахнув бій: серед солдатів вже є жертви
commentss НОВИНИ Всі новини

На кордоні Вірменії та Азербайджану спалахнув бій: серед солдатів вже є жертви

Азербайджан звинуватив військових Вірменії в артилерійському обстрілі з метою зайняття позиції на кордоні

12 липня 2020, 20:27 comments1472
Поділіться публікацією:

На кордоні Вірменії та Азербайджану сьогодні зав'язалися бої, в результаті яких щонайменше двоє військових загинули і п'ятеро отримали поранення. Про це повідомляють Міноборони обох держав, передає "Громадське".

На кордоні Вірменії та Азербайджану спалахнув бій: серед солдатів вже є жертви

Так, Азербайджан звинуватив Вірменію в артилерійському обстрілі на кордоні з метою захоплення позицій. У відомстві стверджують, що втрати серед військових є з обох сторін.

"В результаті адекватної відповіді противник був відкинутий назад і поніс втрати. Під час боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п'ятеро отримали поранення", — зазначено в повідомленні військового відомства.

У той же час у Міноборони Вірменії заявили, що близько 12:30 азербайджанські військові спробували перетнути кордон на автомобілі ВАЗ. Після попередження від вірменських військових, азербайджанці залишили машину і повернулися на позиції, йдеться в повідомленні.

"О 13:45 військові ЗС Азербайджану знову спробували захопити наш опорний пункт, прикриваючись артилерійським вогнем, але були відкинуті назад вогнем і понесли втрати в живій силі. З вірменської сторони втрат немає", — зазначає офіційний джерело.

Для довідки: у 1988 році між вірменами і азербайджанцями спалахнув збройний конфлікт за контроль переважно над Нагірним Карабахом, який тривав до 1994 року. У той же час військові локальні сутички на прикордонній території не припиняються й після підписання перемир'я.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що триває ескалація конфлікту на кордоні Індії та Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини