Головна Новини Світ Європа НАТО з 17 жовтня почне ядерні навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО з 17 жовтня почне ядерні навчання

Північноатлантичний альянс проведе ядерні навчання

15 жовтня 2022, 20:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На сайті НАТО з'явилась інформація, що альянс планує провести навчання по стримуванню ядерних ударів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт Північноатлантичного альянсу.

НАТО з 17 жовтня почне ядерні навчання

НАТО планує провести ядерні навчання. Фото з відкритих джерел

Як зазначено на сайті навчання триватимуть з 17 жовтня та закінчаться 30 жовтня. За цей період планують відпрацювати програму ядерного стримування під час якою буде використано кілька десятків літаків, що здійснюватимуть політ над Європою.

Як зазначає НАТО це є звичайне навчання, яке не пов'язано зі світовими протистояннями. Маючи на увазі війну Росії проти України, адже президент Російської Федерації Володимир Путін неодноразово лякав Європу, що готовий використати ядерну зброю.

Відомо, що в програмі по ядерному стримуванню НАТО візьме участь 16 країн. Основні навчання проходитимуть над територією Бельгії та Сполученого Королівства.

Речник Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску повідомила, що ці навчання проводяться кожного року під керівництвом іншої країни, а сама мета навчань гарантувати безпеку НАТО та бути ефективними  і захищеними від зовнішніх загроз.
Окрім того, на сайті зазначено, що бойова зброя не буде використовуватись під час програми навчань Steadfast Noon.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву міністра оборони Олексія Резнікова після переговорів у форматі "Рамштайн-6", який зазначив, що Україна вже де-факто є членом Північноатлантичного союзу.

Також "Коментарі" писали про реакцію НАТО на повідомлення від естонських спецслужб, що Російська Федерація може розпочати війну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини