Головна Новини Світ Європа Названа найкрасивіша ялинка Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа найкрасивіша ялинка Європи

Найкрасивіша ялинка Європи - незвичайна конструкція без традиційних іграшок і прикрас

4 грудня 2020, 10:22
Поділіться публікацією:

Європа готується зустріти Новий рік. Попри епідемію коронавірусу і пов'язані з нею карантинні обмеження, в центрах європейських міст встановлюють різдвяні ялинки, які не завжди є традиційними. Так, незвичайною композицією в стилі хайтек може похвалитися столиця Литви Вільнюс. Цій "ялинці" вже присвоїли титул найкрасивішої ялинки Європи. Рейтинг становила туристична організація European Best Destinations.

Названа найкрасивіша ялинка Європи

Найкрасивіша ялинка Європи знаходиться у Вільнюсі

Відзначається, що ця ялина найбільш зручна в умовах заборони на масові заходи. Її висота становить 24 метри, що дозволяє милуватися нею на відстані. На "ялинці" немає звичних іграшок і прикрас. Сама конструкція складається з металевих блоків, дзеркал і натуральних гілок, — їх збирали в ближчих лісах так, щоб не завдати шкоди зростаючим деревам.

Друге місце в рейтингу зайняла ялина з французького Страсбурга. Це місто вважається неформальною столицею Різдва в Європі. Третє місце серед новорічних красунь отримала ялина з Праги.

Всього в список найкрасивіших різдвяних дерев увійшли 19 композицій з європейських міст. Укладачі рейтингу включили в нього як живі дерева, так і інсталяції. На думку авторів, головне — щоб символ Нового року дарував людям святкові емоції та підіймав настрій навіть в складні часи пандемії.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні в середньому новорічне дерево від 1 до 2-х метрів буде коштувати 75 гривень. Найдешевші ялинки будуть в Харківській області — 48 гривень, а в Полтавській — 55 гривень. А от мешканцям Івано-Франківська за новорічне дерево доведеться віддати 120 гривень. На другому місці за дорожнечею ялинок — Чернівці (109 гривень), Луганська область і Київ (106 гривень). В інших регіонах ціни будуть коливатися в такому ж діапазоні (від 60 до 100 гривень). Лісові красуні висотою від 2 до 3 метрів підприємства, підпорядковані Держлісагентству, реалізують в межах 150 гривень.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини