Головна Новини Світ Європа Названо найкраще місто світу для іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкраще місто світу для іноземців

У ТОП-10 кращих міст для експатів увійшли три міста Іспанії

1 грудня 2020, 13:51
Поділіться публікацією:

Міжнародне співтовариство працівників-іноземців (експатів) InterNations Expat Insider 2020 склало рейтинг міст, найбільш придатних для життя іноземних працівників. Так, лідером рейтингу в цьому році стала іспанська Валенсія.

Названо найкраще місто світу для іноземців

Панорама іспанської Валенсії

Як повідомляють експерти, жителі Валенсії позитивно відгукуються про клімат і рівень медичного обслуговування. Крім цих факторів якості життя, експати відзначають доступність житла, дружелюбність місцевих жителів і можливості для спортивних занять. Втім, з недоліків Валенсії називають малий кар'єрний ріст. Однак цей фактор не особливо важливий, оскільки велика частина іноземців, що  проживають у Валенсії  — пенсіонери.

На другому місці рейтингу розташувався ще один місто Іспанії — Аліканте. Третє місце віддали Лісабону — він піднявся на три позиції в порівнянні з минулим роком. У ТОП-10 потрапили ще два іспанських міста — Малага (шоста позиція) і Мадрид (дев'яте місце).

Всього в рейтингу оцінювалися 66 міст світу.

Рейтинг Expat Insider грунтується на опитуваннях десятків тисяч експатів з усього світу. Щорічне дослідження містить оцінку міст по чотирьох темах: дозвілля і клімат, транспорт, безпека і політика, а також здоров'я і стан навколишнього середовища.

Як повідомляв портал "Коментарі", Париж і Цюріх приєдналися до Гонконгу і визнані найдорожчими містами світу у 2020 році. Рейтинг традиційно склало видання The Economist.

Так, першу п'ятірку дорогих для життя міст складають: — Цюріх (Швейцарія) з індексом 103; — Париж (Франція) — 103; — Гонконг (Китай) — 103; — Сінгапур (Сінгапур) — 102; — Тель-Авів (Ізраїль) — 101. А ось найдешевшими визначені такі міста: — Дамаск (Сирія) — 22; — Ташкент (Узбекистан) — 29; — Лусака (Замбія) — 30; — Каракас (Венесуела) — 30; — Алмати (Казахстан) — 33.

Відзначимо, що Київ зайняв 101 місце зі 133 міст в рейтингу. Повідомляється, що проблеми з поставками, карантинні обмеження, безробіття і падіння доходів через пандемію коронавірусу вплинули на ціни по всьому світу. Коливання курсів валют призвели до того, що міста в Північній і Південній Америці, Африці та Східній Європі стали дешевше. А ось міста Західної Європи — подорожчали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини