Головна Новини Світ Європа Не лише РФ та Білорусь: які із сусідніх країн вважають Україну головною загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише РФ та Білорусь: які із сусідніх країн вважають Україну головною загрозою

Угорці вважають Україну головною загрозою для своєї країни

5 липня 2024, 16:28 comments2633
Поділіться публікацією:

Більшість населення Угорщини вважає, що Україна становить для них більшу загрозу, ніж Росія. Як інформує портал "Коментарі", згідно з опитуванням аналітичного центру Policy Solutions, про результати якого публікує видання Telex, угорці вважають найбільшою загрозою Україну (51%). За нею йдуть Росія (46%), Китай (34%) і США (34%).

Не лише РФ та Білорусь: які із сусідніх країн вважають Україну головною загрозою

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

Опитування було проведене навесні цього року і його результати суттєво відрізняються від попереднього опитування у 2023 році – тоді угорці все ще вважали Росію найбільшою загрозою – на 12 відсоткових пунктів більше, ніж Україну.

За словами дослідників, серед угорського населення найбільше за останній рік погіршилося сприйняття України серед інших держав. Це стосується всіх респондентів, незалежно від їхньої політичної приналежності.

Порівняно з дослідженням 2023 року, серед угорців також погіршилося ставлення до українських біженців. Наразі лише 17% респондентів почувалися б добре, якби по сусідству оселилися українські біженці, тоді як кожен другий респондент (49%) почувався б із цього приводу погано.

Що стосується загального ставлення до Росії, то понад чверть опитаних (27 відсотків) вважають, що в інтересах країни зблизитися з Росією і віддалитися від Євросоюзу. Водночас відносна більшість угорського суспільства (43 відсотки), як і раніше, відкидає тіснішу співпрацю з росіянами. Однак порівняно з 2021 роком прихильників зближення з Росією вдвічі більше — 27 відсотків замість 13 відсотків.

Опитування громадської думки було проведене між 1000 осіб, охоплених під час особистого опитування, що представляли доросле населення країни за віком, статтю, освітою і типом поселення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан називає себе миротворцем: навіщо прилетів до Москви.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Орбан дав відповідь, чи просуватиме від імені ЄС мирні переговори щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 липня 2024, 15:55

Саме тому у разі поразки, договір капітуляції повинен мати жорсткі ідеологічні вимоги. "Ніколи знов!" Так краще було і для Германії і Японії - вони стали успішними. Жодної героїзації керівництва і військових. Визнання і засудження власних дій на міжнародному рівні і в підручниках з історії. Будівництво монументів на честь перемоги у містах. Щорічні вело мото пробіги переможців по містах переможеного. Регулярні інспекції з обов'язковими приписами. Паради або хода победобісся в столиці переможеного. І подібне.


Новини