Головна Новини Світ Європа Не лише війна в Україні. Експерт назвав головний виклик для Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише війна в Україні. Експерт назвав головний виклик для Заходу

Демократичний світ має відповісти, як допустив появу російського терористичного режиму

11 травня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Світ повинен дати оцінку, що призвело до появи потужного російського терористичного режиму з ядерною зброєю, переконаний політолог Олександр Антонюк.

Не лише війна в Україні. Експерт назвав головний виклик для Заходу

Війна в Україні показала бездіяльність міжнародних організацій. Фото з відкритих джерел

"Перемога – це переоцінка рішень світу, чому так сталося, що після Другої світової війни, при наявності великої кількості різних міжнародних інституцій та організацій, з’явилася терористична Росія і ми стоїмо на порозі Третьої світової війни. Необхідно провести належний аналіз, як через побоювання цивілізованого світу, подвійні стандарти і закривання очей на явне зло путінський режим став реальною загрозою для західної цивілізації", — наголосив Олександр Антонюк.

За словами політолога, після того, як будуть зроблені висновки, світ повинен напрацювати дієві інструменти ліквідації на початкових етапах будь-яких спроб відновлення ідеології, риторики, наративів диктаторських режимів будь-де, зокрема в Росії.  

"Війна в Україні – це не лише наслідок подвійних стандартів Заходу та бездіяльності міжнародних інституцій, але й причина майбутніх військових ескалацій. Тому, окрім завершення війни в Україні, світ повинен знайти інструменти, які зроблять неможливими війни в майбутньому", — резюмував експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарський мирний саміт – це можливість показати, що Україну підтримують не лише країни Заходу, але й більшість держав Глобального півдня, які мають власні відносини з Росією та з якими Кремль не захоче сваритися і вносити у список недружніх держав, вважає політолог Ігор Чаленко. За словами політолога, Києву важливо отримати публічну підтримку лідерів держав української формули миру, аби в майбутньому у них було менше можливостей для маневрів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що офіцери Збройних сил України побоюються, що лінія фронту може обвалитися цього літа внаслідок масштабного російського наступу. Як пише видання Politico, високопоставлені українські військові на умовах анонімності повідомили, що, на їхню думку, влітку у ході наступу росіяни можуть прорвати лінію фронту. На їхню думку, це може статися, оскільки командування армії РФ готове до великих втрат, а моральний дух і рішучість українських солдатів послаблені. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини