Головна Новини Світ Європа Не могли говорити правду: у Грузії назвали несподіваного винуватця російського вторгнення в 2008 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Не могли говорити правду: у Грузії назвали несподіваного винуватця російського вторгнення в 2008 році

Іраклій Кобахідзе звинуватив Міхеіла Саакашвілі у російсько-грузинській війні 2008 року.

17 вересня 2024, 16:18 comments3134
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що грузинська влада довго не могла говорити правду грузинському суспільству про те, хто винен у вторгненні Росії. За його словами цю війну почав режим тодішнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Не могли говорити правду: у Грузії назвали несподіваного винуватця російського вторгнення в 2008 році

Прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе. Фото з відкритих джерел

Іраклій Кобахідзе виступив з заявою, що сили, які спричинили війну у 2008 році знову нібито хочуть почати військові дії. За його словами, у цьому винна попередня влада на чолі з Саакашвілі.

"Через поточні справи в Гаазі та Страсбурзі ми уникали твердих і точних заяв на цю тему. Але, коли ми бачимо, що, по-перше, завершено судові процеси, по-друге, та ж політична сила і зараз намагається розв'язати в країні війну, ми не можемо собі дозволити не говорити всю правду грузинському суспільству про те, що 7 серпня 2008 року війну в Грузії розв'язав саме режим Саакашвілі", — сказав Кобахідзе.

Кількома днями раніше почесний голова провладної партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі заявив, що Грузія має знайти сили просити вибачення перед осетинами за війну 2008 року, коли Росія напала ввела свої війська на грузинські території. Крім того, у "Грузинські мрії" повідомляли, що війна 2008 року була нібито розв'язана Саакашвілі за вказівкою ззовні. За словами партії, ця війна стала результатом "не його психічної неврівноваженості, а результатом вказівок ззовні та добре спланованої зради".

2021 року Європейський суд з прав людини постановив, що Росія зберігає "прямий контроль" над сепаратистськими регіонами та несе відповідальність за загибель людей та порушення прав людини, які там відбуваються. Міхеіл Саакашвілі після повернення до Грузії у 2021 році опинився у камері. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністр Грузії дав прогноз, коли закінчиться війна в Україні.

Також "Коментарі" писали, що США зупиняють фінансову допомогу для Грузії через проросійський уряд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини