Головна Новини Світ Європа Нічого нового. Орбан розкрив суть своєї "миротворчої місії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Нічого нового. Орбан розкрив суть своєї "миротворчої місії"

Угорський прем'єр знову просуває «миротворчі ідеї»

13 вересня 2024, 22:16
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що готує "миротворчі ініціативи" щодо закінчення війни в Україні.

Нічого нового. Орбан розкрив суть своєї "миротворчої місії"

Орбан знову закликає до миру. Фото з відкритих джерел

За словами Орбана, "розсудлива частина світу" нібито завжди виступала за мир, тоді як Захід підтримує війну.

Угорський прем'єр розповів, що його "миротворча місія" була спрямована на те, щоб змусити Захід розглянути можливість миру. Він вважає, що "європейські лідери поводяться так, ніби це їхня війна, хоча ми не воюємо з росіянами".

"Це призвело до створення провоєнної Європи. Це не наша війна. Припинення вогню та мирні переговори були б в інтересах усіх, тому що очевидно, що ця війна не може бути завершена на полі бою", — заявив Віктор Орбан.

Політик вважає, що його "миротворча місія" та "мирне турне" спричинили дискусії про закінчення війни в Україні.

"Як тільки почався діалог про мир, все більше країн виявилися готовими приєднатися до табору миру. Наприклад, канцлер Німеччини зробив таку заяву", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський контрнаступ у Курській області став несподіваним для українського підрозділу. Як пише Financial Times, російський контрнаступ, який став першою великою спробою РФ відвоювати території Курської області, зосередився на лівому північному фланзі українського плацдарму на ділянці від населеного пункту Краснооктябрьскоє до міст Снагость і Гордєєвка. За інформацією видання, росіяни взяли в полон щонайменше 10 українських військових.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що рішення поповнювати колишніми ув'язненими лави ЗСУ було абсолютно правильним. Люди, які прийшли в армію з тюрм, показують позитивні результати на полі бою, розповів заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Він розповів, що колишні в'язні вже виконують бойові завдання в складі Третьої штурмової, зокрема брали участь в наступальних діях на Харківщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини