Головна Новини Світ Європа Нідерланди можуть скоротити військову підтримку України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Нідерланди можуть скоротити військову підтримку України: деталі

У Нідерландах заговорили про необхідність скорочення військової допомоги Україні

13 грудня 2023, 19:45
Поділіться публікацією:

Нідерландський ультраправий політик Герт Вілдерс, який може очолити уряд країни, заявив, що Нідерланди повинні скоротити військову підтримку України. Про це пише видання Bloomberg, передає портал "Коментарі".

Нідерланди можуть скоротити військову підтримку України: деталі

Нідерланди залишаються одним із союзників України. Фото з відкритих джерел

"Ми вважаємо, що не повинні надавати військову підтримку Україні, поки ми не в змозі захистити нашу власну країну", — заявив Герт Вілдерс під час дебатів у параоменті.

Видання зазначає, що партії "Новий суспільний договір" і "Фермерський громадянський рух", які можуть стати разом з "Партією Свободи" Герта Вілдерса партнерами по коаліції, також висловили сумніви щодо членства України в Європейському Союзі та додаткової фінансової підтримки Києва.

Заява Вілдерса прозвучали на тлі візиту президента України Володимира Зеленського до США, де він просив конгресменів схвалити допомогу ЗСУ у розмірі 61 мільярда доларів.

Як відомо, Нідерланди були одним з ключових союзників України. Під керівництвом колишнього прем’єр-міністра Марка Рютте країна надіслала важливі системи протиповітряної оборони та бере на себе провідну роль у навчанні українських пілотів на винищувачах F-16. Рютте став фаворитом на посаду голови НАТО, коли Єнс Столтенберг піде у відставку у 2024 році.

Партія Вілдерса здобула несподівану перемогу на парламентських виборах, які відбувалися у Нідерландах 22 листопада.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 58% українських громадян підтримують продовження бойових дій у випадку, якщо західні партнери суттєво скоротять допомогу Україні та виникне загроза втрати нових територій. Натомість 32% українців висловилися за припинення бойових дій у випадку істотного скорочення допомоги з боку Заходу, якщо західні союзники нададуть серйозні гарантії безпеки, однак перспектива звільнення окупованих територій буде відкладена на невизначений термін. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини