Головна Новини Світ Європа Норвегія переглянула умови прийому українців: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія переглянула умови прийому українців: що змінилося

У Норвегії посилили умови прийому українців

7 грудня 2023, 19:39
Поділіться публікацією:

Влада Норвегії внесла корективи у правила та умови надання притулку українським переселенцям. Про це пише норвезьке видання NRK, повідомляє портал "Коментарі".

Норвегія переглянула умови прийому українців: що змінилося

Норвегія змінила правила прийняття українців. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання, зміни щодо надання притулку торкнуться житлових умов, виплат сім'ям із дітьми та можливості поїздок додому в Україну.

Влада Норвегії хоче скасувати виплату соціальної допомоги на дитину за перші 12 місяців перебування в країні, яку виплачують після продовження посвідки на тимчасове проживання за підсумками першого року.

Також уряд країни планує посилити контроль за поїздками в Україну переселенців, які отримують соціальні виплати та мають посвідку на проживання. Пропонується, щоби люди, які отримують виплати, дійсно проживали в Норвегії більшість часу. Українці змушені будуть пояснювати поїздки додому, якщо вони суперечитимуть умовам посвідки на проживання.

Зазначається, що новоприбулі українці, які потребують житла, повинні будуть звертатися виключно до Національного центру прийому в муніципалітеті Роде, а розселення в готелях і комплексах відпочинку більше не відбуватиметься.

Крім того, у Норвегії хочуть запровадити певний період очікування перед тим, як люди отримають доступ до повного пакета соцпідтримки.

Зазначається, що уряд вирішив переглянути правила через великий інтерес українців, які перебираються до Норвегії з інших європейських країн.

Відзначається, що станом на серпень виплати для українців у Норвегії були в 2-4 рази вищими, у Швеції, та приблизно у 2 рази більшими, ніж у Данії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер заявив, що країнам ЄС, зокрема й Німеччині, необхідно повернути українських біженців призовного віку для допомоги у війні в Україні. За словами німецького чиновника, чоловіки-біженці змогли б сформувати 10 дивізій українських солдатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nrk.no/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини