Головна Новини Світ Європа Новий президент Чехії приїде в Україну: відома дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий президент Чехії приїде в Україну: відома дата

Колишній генерал, а тепер новий лідер Чехії планує здійснити подорож до України.

4 березня 2023, 19:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нещодавно обраний президент Чехії планує відвідати Україну у квітні 2023 року. Петр Павел запланував велику подорож до сусідніх країні, а також до Брюсселя. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Ceske Noviny.

Новий президент Чехії приїде в Україну: відома дата

Новий президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Петр Павел повноцінно стане президентом Чехії 9 березня, коли пройде процес інавгурації. Після цього чеський президент планує здійснити кілька поїздок навколишніми країнами. Президент Чехії планує таким чином продемонструвати, що його країна відкрита до активної зовнішньої політики.

"Я не сподіваюся, що мені доведеться ще кудись поїхати в цей період, тому що я справді вважаю наше сусідство пріоритетом", — говорить президент Чехії Петр Павел.

Петр Павел спочатку відвідає Словаччину, що стало традиційним кроком у політиці Чехії. Наступними країнами будуть Польща та Німеччина. Ці поїздки чеського лідера заплановані на березень поточного року. Наступного місяця Петр Павел відвідає Україну, а також центри Євросоюзу та НАТО у Брюсселі.

Одразу після перемоги на виборах президента, чеський лідер повідомив, що планує здійснити поїздку до України, щоб показати свою підтримку проти російського вторгнення. Ймовірно, Петр Павел відвідає Київ разом з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новий лідер Чехії Петр Павел висловився про українську армію.

Також "Коментарі" писали, що новий чеський президент критикує позицію Заходу про можливу ескалацію НАТО з Росією. Петр Павел закликає збільшити військову допомогу для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини