Головна Новини Світ Європа Новий президент Чорногорії відповів на чиєму він боці у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий президент Чорногорії відповів на чиєму він боці у війні

Яков Мілатович, який переміг на президентських виборах в Чорногорії озвучив свою позицію щодо війни в Україні.

4 квітня 2023, 19:15 comments5027
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Новообраний президент Чорногорії Яков Мілатович повідомив, що він прагне робити все необхідне, щоб його країна якнайшвидше стала членом Європейського Союзу. Також новий президент відповів, яку політику буде дотримуватись щодо України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

Новий президент Чорногорії відповів на чиєму він боці у війні

Президент Чорногорії Яков Мілатович. Фото з відкритих джерел

Новий президент Чорногорії Яков Мілатович запевнив, що у своїй міжнародній політиці щодо російського вторгнення в Україну, буде дотримуватись поглядів Європейського Союзу. Однак Мілатович додав, що також буде підтримувати та поліпшувати зв’язки між балканськими країнами, такими як Сербія та іншими.

"Одним із ключових зовнішньополітичних пріоритетів Чорногорії, а також мене як нового президента країни, буде прискорення вступу країни до ЄС, щоб Чорногорія, сподіваюся, стала наступним членом ЄС протягом наступних п’яти років мого мандату", — сказав Мілатович.

AP вважає, що прихильність нового президента Чорногорії до ЄС може спростовувати звинувачення політичних осередків у країні, яка вважала його маріонеткою проросійського керівництва, яке знаходиться в столиці Сербії.

Офіційні результати ще не оприлюднені, проте згідно з опитуваннями незалежних Мілатрович набрав 60% голосів, а його конкурент визнав поразку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни проголосували проти продовження повноважень Комісії, яка розслідує воєнні злочини Російської Федерації в Україні. 

Також "Коментарі" писали: Грузія відкриє другий фронт проти Росії — про що свідчить заява глави розвідки РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

4 квітня 2023, 18:30

Короче,он чувствует,где правильная сторона истории,как любят трындеть укрохозяева.Пендосия падет и укропитеки как та старуха,остануться с разбитой корытой,т.е. страной.


Новини