Головна Новини Світ Європа Новий удар по Кремлю: Болгарія готує потужне рішення проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий удар по Кремлю: Болгарія готує потужне рішення проти РФ

Зміни дозволять Болгарії переслідувати військово-політичне керівництво Росії

8 лютого 2024, 21:25
Поділіться публікацією:

Влада Болгарії  переслідуватиме керівну верхівку  РФ  через  військові злочини на території  України. Для  такого вже  розробляють  певні поправки до Кримінального кодексу  Болгарії.

Новий удар по Кремлю: Болгарія готує потужне рішення проти РФ

Володимир Путін(фото з відкритих джерел)

Про це  сказав керівник Міністерства  юстиції Атанас Славов, відповідаючи на запитання  Euroactiv. Як він стверджує,  такі кроки країни розглядаються, як  акт підтримки міжнародних зусиль  в розслідуваннях  російської агресії  на території України.

Новації важливі ще й тому, що в країні тимчасово знайшли притулок  близько 100 тисяч українських біженців, які можуть свідчити про злочини, скоєні російськими військовими.

"Наша мета полягає в тому, щоб Болгарія могла розпочати кримінальне переслідування, здійснюючи універсальну юрисдикцію, за скоєні військові злочини та злочини проти миру та людяності в Україні. Це буде актом підтримки міжнародних зусиль щодо розслідування російської агресії в Україні", — сказав Славов.

За інформацією Euroactiv, Болгарія  знаходиться  в списку меншості країн ЄС, що почали кримінальні провадження за військові злочини російських  загарбників Україні.

 Атанас Славов підсумував, що, коли  дані будуть  зібрані в усіх країнах  Європи, отримані  докази будуть основою створення  майбутнього трибуналу щодо розслідування військових злочинів Росії  в Україні.

"Я був би дуже радий, якби такий крок допоміг майбутньому міжнародному розслідуванню міжнародним трибуналом, а Болгарія б брала активну участь у зусиллях міжнародної спільноти", - завершив політик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Болгарія завдає удару по російській пропагандіПроєвропейська коаліція "Демократична Болгарія" подала запит на усунення пам’ятника Радянській армії в Софії ще три роки тому, проте тільки зараз це прохання потрапило до комітету Ради.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини