Головна Новини Світ Європа Орбан та Путін під час зустрічі у Китаї заговорили про співпрацю і "мир" в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан та Путін під час зустрічі у Китаї заговорили про співпрацю і "мир" в Україні

В Угорщині вважають, що війна в Україні — недостатня обставина, щоб порушувати партнерські відносини з Росією

17 жовтня 2023, 20:21
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін в ході  візиту до Китаю, мав зустріч з угорським  прем’єр-міністром  Віктором Орбаном.  

 Орбан та Путін під час зустрічі у Китаї заговорили про співпрацю і "мир" в Україні

Віктор Орбан та Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Перемовини  російського президента та посадовця Угорщини  відбувались під час проведення  форуму "Один пояс — один шлях", інформує "Медуза".  Господар  кремля   відмітив, що Угорщина ніколи не виступала проти РФ.

Російський президент  зазначив, що в РФ  на сьогодні  обмежена   можливість для контактів з причини  нинішніх  геополітичних  умов. Проте, держава-агресорка  намагається  зберегти  партнерські  стосунки з багатьма   державами Європи, зокрема з владою Угорщини.

"Ми знаємо, що наші позиції далеко не завжди збігаються, але мати можливість обмінятися думками не лише щодо двосторонніх відносин, а й щодо ситуації у світі, на мій погляд, завжди надзвичайно важливо", —  промовив Путін.

Прем’єр — міністр Угорщини погодивсь з  главою РФ   й сказав, що Угорщина не має намірів  протистояти РФ.  Віктор Орбан  сказав, що  має сподівання  на подальший розвиток двосторонніх відносин, не зважаючи на  воєнні злочини  на території України.

"Угорщина ніколи не хотіла протистояти Росії. Саме навпаки, метою Угорщини завжди було налагодити та розширювати взаємні контакти й нам це вдалося. Однак через воєнну операцію та санкції наші відносини дуже постраждали. Ми намагаємося врятувати все, що можна", — продовжив  Орбан

Прем’єр Угорщини зазначив, що в двосторонніх відносинах вдалось  зберегти багато  з того, що  досягли обидві країни за довгі роки співпраці. І  підкреслив, що ніхто не любить, коли "результати його роботи зводяться нанівець через причини, в яких він не винен",  маючи на увазі, ймовірно,  війну на території  України.

Також Орбан зробив заяву про війну в Україні.

"Сьогодні всіх в Європі хвилює одне питання: чи буде припинення вогню в Україні? Для нас, угорців, головне, щоб по сусідству у нас зупинились потоки біженців, санкції та бойові дії",- сказав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін вперше за більш як рік зустрівся з лідером країни ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини