Головна Новини Світ Європа Орбан втік з Угорщини: кого уникає угорський лідер
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан втік з Угорщини: кого уникає угорський лідер

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан залишив країну перед приїздом одного з європейських лідерів.

11 жовтня 2023, 15:35 comments5854
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Румунії Клаус Йоганніс вперше за 14 років приїздить до Угорщини. Однак прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан уникає зустрічі з румунським лідером та залишив країну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Digi24.

Орбан втік з Угорщини: кого уникає угорський лідер

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Візит президента Румунії відбувається на запрошення президентки Угорщини Каталіни Новак. Однак Віктор Орбан відмовився від зустрічі з румунським лідером та пояснив це тим, що перебуває з візитом у Грузії. Поїздка румунського президента до Угорщини була запланована ще весною, таким чином видання Digi24 вважає, що Орбан вирішив спеціально виїхати з країни, щоб уникнути неприємних розмов з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом. 

Видання вказує, що на зустрічі, швидше за все мали обговорюватись гострі для Орбана питання, зокрема про його провокаційні заяви про перегляд статусу деяких регіонів Румунії, а також ставлення до європейських цінностей, підтримки України та вступ Швеції до НАТО.

Президент Румунії Клаус Йоганніс відвідає Угорщину через день після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Під час пресконференції обидва лідери оголосили про стратегічне партнерство, а Румунія підтвердила намір продовжувати підтримувати Україну у війні проти Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан зрадів перемозі проросійського політика у Словаччині. Таким чином до влади у Словаччині прийшов політик, який має подібні погляди, як в угорського прем'єр-міністра: критикувати Європу, не постачати військову допомогу Україні та підтримувати деякі зв'язки з Росією.

Також "Коментарі" писали, що під час візиту Зеленського до Румунії місцеві журналісти запитали президента України про мовне питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.digi24.ro/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини