Головна Новини Світ Європа Орбан йде шляхом Путіна: що вирішив угорський лідер
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан йде шляхом Путіна: що вирішив угорський лідер

Угорський політик Віктор Орбан планує залишатись керівником країни ще багато років.

12 вересня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на закритій зустрічі зі своїми прихильниками розповів, що збирається керувати країною до 2034 року. Таким чином угорський лідер, який вже має найдовший період керування країною серед членів ЄС намагається повторити шлях Путіна. Російський диктатор змінив конституцію, аби мати можливість керувати Росією до 2036 року. 

Орбан йде шляхом Путіна: що вирішив угорський лідер

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

60-річний Орбан, як лідер Угорщини вже перебуває на п’ятому терміні, раніше публічно заявляв, що планує керувати країною до 2030 року. Однак тепер угорський політик змінив своє рішення і хоче залишитись при владі до 2034 року. Орбан пояснив це тим, що війна в Україні та пандемія коронавірусу "вкрали у нього чотири роки".

Прем’єр-міністр Угорщини на заході розповів про свою програму з 15 кроків, яка має вивести країну з кризи. План Орбана передбачає підвищення народжуваності в країни, збільшення зарплат, осучаснення армії та заміну російського ядерного палива на єдиній АЕС в Угорщині.

В останній період ЄС та США критикує Орбана, який консолідував навколо себе владу та розширив свій вплив на суди, бізнес, культуру, освіту і таким чином створив потужний засіб пропаганди, який дозволяє політику стримувати опозицію. Через проблеми з корупцією та верховенством права ЄС призупинив програму для Угорщини на 30 млрд євро.

Нагадаємо, що Орбан почав свій політичний шлях як антикомуністичний лідер у 1980-х роках. Перший раз він став прем’єром країни у 1998 році. З 2002 року політик був в опозиції і знову крісло прем'єра повернулось до Орбана у 2010 році. Тепер Орбан позиціонує себе як націоналіст та проросійський лідер який скеровував Угорщину на схід протягом останніх 13 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в МЗС України відреагували на скандальні слова Орбана.

Також "Коментарі" писали про угорського бізнесмена, який хоче купити Закарпаття в України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини