Головна Новини Світ Європа Орбан закликає Євросоюз відмовитися від підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан закликає Євросоюз відмовитися від підтримки України

Угорський політик Віктор Орбан звинувачує ЄС у затягуванні війни в Україні.

19 лютого 2023, 10:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз винен у продовженні війни в Україні, адже допомагає Києву боротись проти Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

Орбан закликає Євросоюз відмовитися від підтримки України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Лідер Угорщини виступив на щорічному зверненні до нації в Будапешті, де звинуватив ЄС у затягуванні війни. На думку Орбана Європейський Союз посилює ескалацію через санкції проти Російської Федерації, а також надаючи Україні військову та фінансову підтримку.

"Коли Росія почала атаку, Захід не ізолював конфлікт, а підняв його на загальноєвропейський рівень", – сказав прем'єр-міністр Угорщини.

Орбан також висловився, що війна відбувається між обома слов'янськими країнами, тому їх потрібно лишити в спокої для самостійного вирішення цієї "суперечки".

"Війна в Україні – це не конфлікт між арміями добра і зла, а між двома слов’янськими країнами, які воюють одна проти одної. Це їхня війна, а не наша", — заявив Віктор Орбан.

Прем’єр-міністр Угорщини не вперше критикує Європейський Союз за допомогу Україні, окрім того, Віктор Орбан постійно закликає Захід не продовжувати санкції проти Росії та накладає на них вето.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський зробив пропозицію Віктору Орбану, аби обговорити проблемні питання між країнами.

Також "Коментарі" повідомляв, що російські туристичні оператори назвали три країни, через які громадяни РФ можуть легко отримати шенгенські візи для подорожей по Європі. Одна з таких країн виявилась Угорщина.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини