Головна Новини Світ Європа Паніка і руйнація: у Хорватії стався сильний землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

Паніка і руйнація: у Хорватії стався сильний землетрус

За попередніми даними ЗМІ Хорватії, жертв немає

28 грудня 2020, 12:50
Поділіться публікацією:

Центральними районами Хорватії вранці 28 грудня прокотилася хвиля землетрусів. Найпотужніший із них досяг позначки 5,2 бала за шкалою Ріхтера. Про наслідки природної катастрофи повідомляє низка ресурсів, зокрема Volcano Discovery.

Паніка і руйнація: у Хорватії стався сильний землетрус

Чимало хорватів не хочуть повертатися в будинки після землетрусу. Фото: siscia.hr

Більшість місцевих жителів прокинулася від підземних поштовхів, адже їх зафіксували рано-вранці за місцевим часом. Перший сильний землетрус стався о 5:28 за 15 км від міста Сісак. Цей район "струснуло" ще кілька разів за наступні півтори години — із дещо меншою амплітудою (4,8-5 балів).

За попередньою інформацією хорватських ЗМІ, унаслідок природного лиха ніхто із людей не постраждав. Але чимало будівель, у тому числі житлових будинків, в епіцентрі землетрусу значно пошкоджені. Очевидці стверджують, що під час поштовхів тріскалися стіни, додолу падали цеглини та плитка. На відео з камер спостереження можна побачити сильне тремтіння полиць в супермаркетах, чимало продуктів просто знесло донизу.

Цікаво, що відголоски хорватського землетрусу дісталися й інших країн.

"Дивно. Моя шафа тремтіла, впало фото, що висіло на стіні. Оскільки моє вікно було відчиненим, спочатку я подумав, що це вітер. Але потім зрозумів, що це неможливо, бо для того, аби струснути цю велику шафу, знадобиться доволі сильний протяг і ще кілька відкритих вікон", — зазначив один із користувачів сайту Volcano Discovery, житель Боснії та Герцоговини.

Найбільшої руйнації зазнали хорватські міста Сісак та Петрінья. Найближчим часом їх відвідає прем’єр-міністр країни Андрей Пленкович — після зустрічі із головою Сейсмологічної служби Хорватії Інес Іванчич. Тим часом мер Петріньї Дарінко Думбович повідомляє, що громадяни й досі знаходяться в паніці, більшість із них просто відмовляється повертатися до будинків, а тому перебувають на вулицях.

Представники служби цивільного захисту вже звернулися до хорватів із закликом дотримуватися карантинних заходів, адже коронавірус на землетруси не зважає. 

Раніше "Коментарі" публікували відео виверження вулкану на Гаваях, що супроводжувався землетрусом амплітудою 4 бали.

Також на порталі можна дізнатися, як пережили наслідки нещодавнього землетрусу жителі Сицилії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини