Головна Новини Світ Європа Після обстрілів України НАТО зміцнює захист Європи: укладено новий потужний оборонний контракт
commentss НОВИНИ Всі новини

Після обстрілів України НАТО зміцнює захист Європи: укладено новий потужний оборонний контракт

Контракт на тисячу ракет під ЗРК Patriot уклали 3 січня

3 січня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Військові  Північноатлантичного  альянсу  зміцнюють  "Небесний щит" країн Європейського союзу 1000 ракетами для ЗРК Patriot. 

Після обстрілів України НАТО зміцнює захист Європи: укладено новий потужний оборонний контракт

НАТО зміцнює "Небесний щит" Європи (фото з відкритих джерел)

Сьогодні  представники відповідного  підрозділу  НАТО уклали  контракти для  закупівлі   оприлюдненої кількості боєголовок  при  підтримці  групи країн-членів ЄС,  серед яких  згадують Німеччину, Нідерланди, Румунію  та Іспанію. Про це інформує  Reuters

"Консолідована багатонаціональна закупівля в дусі Європейської ініціативи "Небесний щит" (ESSI) забезпечує економію за рахунок масштабу і підтримує розширення виробничих потужностей для нових ракет GEM-T з метою задоволення зростаючого попиту", — говориться в заяві Альянсу.

Контракти на 1000 ракет для комплексів Patriot укладені  з представниками  компанії COMLOG. Це – спільний  проєкт військово-промислової компанії Raytheon  зі США та європейським розробником ракетних систем MBDA,  стверджується в повідомленні  НАТО.

Ще  зазначають, що відповідно до контракту  виробництво ракет на території Європи буде збільшено.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що WSJ дізналася, в чому Росія та Китай випереджають ЗахідРозв'язана Росією повномасштабна війна проти України виявила недоліки Заходу у швидкому виробництві більшої кількості зброї у потрібний момент. Із цим у союзників України великі складнощі. Про це пише газета The Wall Street Journal. 

Наприклад, виготовлення однієї ракетної системи NASAMS, яка захищає повітряний простір над Білим домом, йде два роки. І зараз у зв'язку з зростанням кількості потенційних загроз для Заходу, включаючи Росію і Китай, попит на них також різко зріс, замовлення постійно накопичуються.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини