Головна Новини Світ Європа "Плануйте канікули у Європі": країни Євросоюзу відкривають кордони для туристів в середині літа
commentss НОВИНИ Всі новини

"Плануйте канікули у Європі": країни Євросоюзу відкривають кордони для туристів в середині літа

Єврокомісія рекомендує країнам Євросоюзу відкрити кордони для іноземних туристів вже з 1 липня

10 червня 2020, 18:27
Поділіться публікацією:

Виконавчий орган Євросоюзу — Європейська Рада — звернувся до всіх країн-учасниць об'єднання з рекомендацією відновити доступ на кордонах для іноземних туристів і мандрівників. Про це передає видання France 24.

"Плануйте канікули у Європі": країни Євросоюзу відкривають кордони для туристів в середині літа

Як зазначив представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жосеф Бореля, рішення про відкриття кордонів країн Євросоюзу для іноземців повинні прийняти всі держави всередині об'єднання, втім Брюссель виступає за "поступове і часткове зняття" введених обмежень.

Наголошується, що 5 червня, міністри внутрішніх справ країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення продовжити заборону на в'їзд іноземців в ЄС як мінімум до липня. Заборона була введена ще в середині березня і повинен був тривати 30 днів, після чого його кілька разів продовжували. Станом на зараз заборону повинен був діяти до 15 червня, але, очевидно, продовжать заборону ще раз на 15 днів.

При цьому під заборону не потрапляють люди, які постійно проживають в ЄС, громадяни країн-членів ЄС, які зараз перебувають за кордоном, члени їх сімей та дипломати. Крім того, в'їзд в Євросоюз дозволений медикам і дослідникам, а також людям, що перевозять товари, і прикордонникам.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, який високий шкоди завдав коронавірус COVID-19 світового туризму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини