Головна Новини Світ Європа Польща і США підписали угоду в сфері оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща і США підписали угоду в сфері оборони

Як заявив польський президент Анджей Дуда, солдати Польщі та США готові стати пліч-о-пліч в разі небезпеки

15 серпня 2020, 18:58
Поділіться публікацією:

Польща і США сьогодні, 15 серпня, підписали угоду про зміцнення і розширення співпраці в сфері оборони (EDCA). Про це передає Tvn24.

Польща і США підписали угоду в сфері оборони

Фото: PAP

Так, документ підписали міністр національної оборони Маріуш Блащак і держсекретар США Майк Помпео. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що це відчутне посилення польської безпеки, яке відіб'ється і на інших аспектах співпраці.

"Буде не тільки більше американських солдатів, не тільки більше американської інфраструктури в нашій країні, а й з'являється гарантія того, що наші солдати в разі будь-якої небезпеки, будь то загроза Польщі або США, стануть пліч-о-пліч", — сказав Дуда.

Угода EDCA забезпечує правову основу для співпраці між країнами в сфері оборони. Зокрема, EDCA надає необхідні повноваження, які дозволять силам США отримати доступ до конкретних польських військових об'єктів і здійснювати спільні оборонні заходи. Крім того, прописаний механізм поділу витрат на логістику та інфраструктуру для присутності військ США в Польщі.

Раніше повідомлялося, що Зеленський виступив із заявою після інформації про втягування України у внутрішню політику США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини