Головна Новини Світ Європа Поліція Іспанії почала наступ на російську мафію: кількість заарештованих вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція Іспанії почала наступ на російську мафію: кількість заарештованих вражає

Поліція провела вісімнадцять рейдів, які стали можливі після семирічного розслідування

17 грудня 2020, 13:59 comments1025
Поділіться публікацією:

На цьому тижні іспанська поліція провела 18 рейдів в рамках операції проти банди які відмивали гроші для російської мафії. В цілому 23 людини були заарештовані під час рейдів в Алтеї, Аліканте, Фінестраті, Ібіці, Мадриді та Валенсії, проведених в результаті семирічного розслідування.

Поліція Іспанії почала наступ на російську мафію: кількість заарештованих вражає

ФОТО: Esquire.kz

За даними Policia Nacional, злочинне угруповання контролювало ключові сектори економіки Іспанії та проникла в державні установи. Вважається, що ця банда організувала масштабну операцію по відмиванню грошей для російської мафії.

Одним із заарештованих був український хакер, якого звинувачують в розкраданні понад мільярд доларів в 40 різних країнах у 2018 році. Під час рейдів поліція виявила понад 300 000 євро готівкою, різні види зброї та розкішні автомобілі. Стверджується, що у бандитів були на заробітній платні адвокати, чиновники, політики, бізнесмени і комп'ютерні хакери.

Розслідування під назвою "Операція Тестудо" почалося у 2013 році, коли співробітникам поліції вперше стало відомо, що російська мафія використовувала "агентів" для відмивання грошей для злочинних організацій з колишнього Радянського Союзу. Вони вклали гроші в велику кількість підприємств в Іспанії, включаючи дискотеки, ресторани та нерухомість на іспанському узбережжі.

За даними поліції, банда могла здійснювати свою злочинну діяльність, "вдаючись до хабарництва і покупки впливу". Вважається, що банда купила землю під елітну нерухомість, ресторани, човни й володіє одним з головних нічних клубів на острові Ібіца.

Як повідомляло видання "Коментарі", італійська мафія виходить на протести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини