Головна Новини Світ Європа Прем'єр Словаччини зробив заяву про нормалізацію відносин із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Словаччини зробив заяву про нормалізацію відносин із РФ

Прем'єр Словаччини почав мріяти про нормалізацію відносин із РФ

30 листопада 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

30 листопада під зустрічі з російським послом прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо почав міркувати про можливу нормалізацію відносин із Росією. Про це йдеться на сторінці  уряду Словаччини.

Прем'єр Словаччини зробив заяву про нормалізацію відносин із РФ

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що Фіцо прийняв в будівлі уряду Словаччини в Братиславі посла США Гаутаму Рану і посла РФ Ігоря Братчікова.

"Я виклав їм свій погляд на розвиток словацько-американських і словацько-російських відносин. Словацька Республіка є державою-членом ЄС і НАТО, що, природно, впливає на наші зовнішньополітичні пріоритети. З іншого боку, воно не може обмежувати нас у суверенних позиціях, які не завжди відповідають політиці єдиної правильної думки, що пропагується в Євросоюзі", — заявив він.

Також словацький прем'єр зазначив, що його пріоритетом в зовнішній політиці буде захист і просування словацьких національно-державних інтересів, які включають підтримку "мирних ініціатив". Окрім цього, він пояснив свій погляд на війну в Україні, де стратегія ЄС і США, встановлена досі, нібито "зазнає невдачі".

"Словаччина також зобов'язана підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до стандартизації словацько-російських відносин", — додав Роберт Фіцо.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Словаччина розповіла, як тепер допомагатиме Україні. Як і було раніше заявлено урядом, Словаччина припиняє надання Україні військової допомоги із власних запасів. Проте Братислава не відмовляється від підтримки України в інший спосіб. Так Київ продовжить отримувати товари інших груп та категорій.

Глава словацького оборонного відомства Роберт Каліняк у ході переговорів із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі розповів про нововведення Братислави щодо допомоги для України, яка відображає широкомасштабну російську агресію.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини