Головна Новини Світ Європа Президент Болгарії почав лякати "ядерним Армагедоном"
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Болгарії почав лякати "ядерним Армагедоном"

Болгарський президент Румен Радев критикує допомогу Україні та членів НАТО, які надали дозвіл Україні бити західною зброєю по Росії.

4 червня 2024, 15:03
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Болгарії Румен Радев розкритикував НАТО та заявив, що оборонний альянс бере участь у війні в Україні. За його словами, такі дії загрожують посиленням ескалації та "ядерним Армагедоном". 

Президент Болгарії почав лякати "ядерним Армагедоном"

Президент Болгарії Румен Радев. Фото з відкритих джерел

Під час розмови з журналістами Румен Радев почав критикувати рішення деяких країн НАТО дозволити Україні завдавати удари по території Росії.

"З рішенням дозволити атаку західною зброєю вглиб Росії та з формалізацією відправки радників та інструкторів на саму лінію фронту ці червоні лінії вже перетнуті, і, на жаль, наші політики стають частиною таких неадекватних рішень з усіма витікаючими наслідками", — сказав Радєв та натякнув, що це може призвести до "ядерного Армагедону".

Заяви президента Болгарії збігаються з риторикою Кремля, які неодноразово погрожували глобальною війною з застосуванням ядерної зброї.

На слова президента Болгарії відреагував місцевий депутат Делян Пєєвскі, який закликав Румена Радева "перестати лякати людей". Крім того, Пєєвскі наголосив, що Болгарія є частиною ЄС та НАТО, і цього ніхто не змінить.

Це не перші скандальні заяви президент Болгарії щодо війни в Україні. Як раніше повідомляв портал "Коментарі" Румен Радев заявив, що перемогу України над Росією не слід сприймати, як єдине можливе вирішення війни в Україні, а слід розглядати й інші варіанти. Крім того, Радев пов'язав замах на прем'єра Словаччини Роберта Фіцо з війною в Україні.

Також "Коментарі" писали, що болгарський президент звинуватив Україну, яка за його словами нібито є ініціатором затягування війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини