Головна Новини Світ Європа Президент Грузії не визнала вибори і закликала людей виходити на протести
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Грузії не визнала вибори і закликала людей виходити на протести

Міжнародні спостерігачі заявили про значні порушення на виборах в Грузії.

сьогодні, 20:10
Поділіться публікацією:

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що не визнає результати парламентських виборів, назвавши їх "тотально сфальсифікованими". Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на її виступ.

Президент Грузії не визнала вибори і закликала людей виходити на протести

Саломе Зурабішвілі (фото з відкритих джерел)

Зурабішвілі підкреслила, що як представниця незалежної інституції в країні, вона не може прийняти результати голосування. "Я не визнаю ці вибори", — підкреслила президентка. Вона також зазначила, що грузинський народ став жертвою спеціальної операції з боку Росії, спрямованої на підпорядкування країни.

"Визнання цих виборів неможливе. Це означало б визнання підкорення Грузії Росії. Я не для цього приїхала в цю країну, не для цього боролися наші предки, і ми з цим не змиримося", — заявила Зурабішвілі.

Президентка закликала громадян до мирного протесту, оголосивши про проведення мітингу на проспекті Руставелі в Тбілісі. Захід заплановано на 28 жовтня о 19:00.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що міжнародні спостерігачі заявили про значні порушенняПарламентські вибори в Грузії відбулися з численними порушеннями, що серйозно підірвало демократичну цілісність виборчого процесу.

Організація зазначила, що вибори проходили "в умовах поляризації та обмежень, що підривало інклюзивність, прозорість і чесність процесу, поставивши під загрозу його демократичний характер". Серед найбільш серйозних порушень були насильство щодо членів опозиції, залякування виборців, кампанії з дискредитації спостерігачів та масове зловживання адміністративними ресурсами.

Місія також висловила занепокоєння щодо незалежності та неупередженості ЦВК. За словами Вуйовича, вибори відбулися на тлі вкрай поляризованої політичної ситуації, поглибленої розбіжностями щодо законодавства, зокрема прийняття закону про "іноагентів", що викликав масові протести проти уряду.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини