Головна Новини Світ Європа Президент Молдови розповіла, до кого звернеться, якщо Росія розпочне війну проти її країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Молдови розповіла, до кого звернеться, якщо Росія розпочне війну проти її країни

У разі нападу Росії на Молдову може початися конфлікт із залученням країни НАТО

29 липня 2022, 15:14 comments1507
Поділіться публікацією:

Офіційна влада Молдови готова просити допомоги у сусідньої Румунії, якщо військовий конфлікт з України перекинеться і на територію Молдови. У такому разі після погіршення відносин з Москвою Молдова проситиме військову допомогу у країни НАТО. Про це заявила президент Молдови Майя Санду після зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Deschide.

Президент Молдови розповіла, до кого звернеться, якщо Росія розпочне війну проти її країни

Майя Санду. Фото: з відкритих джерел

Майя Санду зізналася, що сьогодні влада готується до самих песимістичних сценаріїв. Якщо ж ситуація погіршиться настільки, що російським військам буде віддано наказ напасти на Молдову, то влада звернеться до сусідньої Румунії за допомогою.

У свою чергу, президент Румунії Клаус Йоханніс гарантував, що румунський народ готовий буде підтримати сусідню Молдову незалежно від того, чим закінчиться війна Росії проти України.                                                   

"Ми залишаємося найближчими до Республіки Молдова і не залишаємо вас, незалежно від сценарію, в якому ми всі опинимося в результаті цієї злощасної війни, яку розв'язала Росія проти України", — зазначив президент Румунії.

Варто нагадати, парламентарі Молдови проголосували за продовження надзвичайного стану в країні, яке було запроваджено у зв'язку з війною Росії проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході прогнозують перелом у війні на користь України: які шанси на це чекати на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ ще ближче до визнання державою-спонсором тероризму : що це означає – до чого може призвести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини