Головна Новини Світ Європа Президент Сербії пригрозив Україні: втратить усе, що мала в руках
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Сербії пригрозив Україні: втратить усе, що мала в руках

Сербський лідер Александар Вучич заявив, що Зеленський може втратити важливий козир на Балканах.

9 серпня 2023, 13:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Сербії Александар Вучич різко негативно відреагував на можливість визнання Україною незалежності Косова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Radio Slobodna Evropa.

Президент Сербії пригрозив Україні: втратить усе, що мала в руках

Президент Сербії Александар Вучич. Фото з відкритих джерел

Українські народні депутати Олександр Мережко та Олексій Гончаренко підписали звернення до керівників МЗС США, Великобританії та ЄС з проханням розглянути критичну ситуацію на Балканах, яка може відвернути увагу Європи від України.

У тексті звернення є згадка про Косово, яке зазначається "суверенною країною та дієвою демократією". У Сербії ця згадка викликала припущення, що Україна готова визнати незалежність Косово. А президент Сербії Александар Вучич різко відреагував та заявив, що у разі такого кроку України, вона "втратить все, що мала" у плані політичної довіри Сербії.

"Як після цього Україна може говорити, що вона дотримується міжнародного публічного права. Я переконаний, що Зеленський не відпустить цей козир", — сказав сербський лідер.

Посол України в Сербії Володимир Толкач заявив, що в українському суспільстві все більше голосів на підтримку незалежності Косова, однак український дипломат наголосив "позиція України є принциповою і стабільною — Україна поважає територіальну цілісність Сербії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пентагон оголосив важливе рішення президента Сполучених Штатів Джо Байдена щодо американських винищувачів F-16 для України.

Також "Коментарі" писали, що ЮНЕСКО планує змінити статус трьох історичних об’єктів в Україні. Два об'єкти знаходяться у Києві, а один у Львові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини