Головна Новини Світ Європа Президентка Грузії хотіла приїхати в Україну: її зупинив власний уряд
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Грузії хотіла приїхати в Україну: її зупинив власний уряд

Уряд Грузії заборонив президентці Грузії Саломе Зурабішвілі приїхати в Україну на День Незалежності.

31 серпня 2023, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі планувала здійснити робочий візит в Україну у період з 22 по 24 серпня і таким чином підтримати український народ на День Незалежності. Виявилось, що грузинський уряд не дозволив відбутись цій поїздці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на повідомлення від урядової адміністрації.

Президентка Грузії хотіла приїхати в Україну: її зупинив власний уряд

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Фото з відкритих джерел

Саломе Зурабішвілі не відвідувала Україну від початку повномасштабного вторгнення. У червні президентка Грузії пояснила це тим, що не отримала запрошень від українського керівництва, зокрема і президента Зеленського. Тепер стало відомо, що Зурабішвілі планувала відвідати Україну, однак її візит скасували.

"Президенту було офіційно відмовлено письмово з 22-24 серпня до України", — йдеться у повідомленні від урядової адміністрації Грузії.

Відповідно до конституції Грузії президент має лише представницькі повноваження щодо зовнішньої політики, а її реалізацією займається уряд країни. Таким чином уряд вирішує чи може президент відвідати ту, чи іншу країну.

Також відомо, що Саломе Зурабішвілі скасували її запит на приїзд до таких країн як Німеччина, Польща, Болгарія, Чехія, Ізраїль, Швейцарія, Данія та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Грузії заявили, що Україна образила їх країну. Керівник владної партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе вважає, що слова Зеленського стали образою для грузинської сторони.

Також "Коментарі" писали, що грузини зібрались на протести поблизу в аеропорту Тбілісі через перший прямий рейс з Росії. Опозиціонери стверджують, що таким чином Росія намагається повільно анексувати Грузію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини