Головна Новини Світ Європа Президентка Грузії назвала велику помилку Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Грузії назвала велику помилку Заходу

Зурабішвілі вважає, що війна закінчиться, коли Росія залишить усі окуповані землі, включно з українськими та грузинськими територіями.

2 лютого 2023, 14:15 comments4304
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що Росія має вийти з грузинських територій, які вона окупувала 15 років тому. На думку грузинської лідерки це має бути одна з умов капітуляції Росії, щоб не допустити чергових помилок в політиці країн Заходу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Президентка Грузії назвала велику помилку Заходу

Президенкта Грузії Саломе Зурабішвілі. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю Зурабашвілі, що в рамках можливої мирної угоди між Україною та Росією також варто розглянути грузинське питання, адже Путін вже 15 років тримає під окупаційним режимом близько 20% кавказької країни.

"Росія має дізнатися, де проходять її кордони. Грузинські питання повинні бути розглянуті, тому що ніхто не повинен думати, що цю війну можна вирішити без відступу Росії з усіх окупованих територій", — сказала президентка Саломе Зурабішвілі.

Грузинська лідерка вважає, що Росія практично програла цю битву в Україні, але вирішальний момент для відновлення порядку в регіоні залежить від повної поразки Путіна у війні. Зурабішвілі стверджує, що Захід може припуститись чергової помилки, якщо Росія не залишить усі окуповані регіони.

"Не вимагаючи від Росії повного виходу в рамках умов капітуляції, західний світ зробить ще одну велику помилку — таку ж велику, як 2008, 2014 роки", — сказала Зурабішвілі, маючи на увазі вторгнення в Грузію та анексію Криму.

Саломе Зурабішвілі дала інтерв'ю у своїй резиденції в Тбілісі, на які розміщено український та грузинський прапори. Попри критичні заяви президентки Грузію, уряд країни, яким керує прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі не запровадив санкції проти РФ, приймає росіян, торгує на російському ринку та відмовився від військової допомоги Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про слова президента Польщі, який сказав, що росіяни прийдуть на колінах підписувати миру.

Також "Коментарі" писали, що в Криму українські повстанці ліквідували двох важливих офіцерів Росгвардії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

2 лютого 2023, 16:49

То есть власть Грузии ниxрена не делает, Украину не поддерживает, но когда Украина победит, то Грузии должны вернуть территории. Я грузин как-то иначе представлял.


Новини