Головна Новини Світ Європа Президентка Молдови розкрила подробиці плану Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Молдови розкрила подробиці плану Кремля

Президентка Майя Санду розповіла про плани Російської Федерації захопити Молдову. Дані про майбутній держпереворот їй передав президент України.

13 лютого 2023, 12:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

13 лютого під час брифінгу про план російських сил здійснити державний переворот у Молдові, президентка країни Майя Санду розповіла деталі. За словами Санду, Кремль планував за допомогою протестів опозиції, військових, а також громадян кількох країн здійснити напад на будівлі уряду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на молдовське видання News Maker.

Президентка Молдови розкрила подробиці плану Кремля

Президентка Молдови Майя Санду. Фото з відкритих джерел

Під час свого турне по Європі президент України Володимир Зеленський зустрівся в Брюсселі, де оголосив, що має дані про плани Кремля захопити владу у Молдові. Деталі залишались невідомим, поки їх не оприлюднила президентка Молдови Майя Санду.

"План на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників", — розповіла Санду.

Майя Санду розповіла, що Росія планувала залучити для здійснення перевороту громадян інших країн.

"Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії", — сказала Санду.

Президентка заявила, що такими діями Росія намагалась зупинити процес євроінтеграції Молдови, а також використати країну проти України у війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль планував захопити Молдову та як слід реагувати на небезпеку з боку Росії

Також "Коментарі" писали, що на фоні плану Кремля захопити Молдову, прем'єр країни йде у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини