Головна Новини Світ Європа Президентка сусідньої країни попередила, що РФ збирається відновити спроби дестабілізувати країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка сусідньої країни попередила, що РФ збирається відновити спроби дестабілізувати країну

Росія 2024 року знову спробує дестабілізувати ситуацію в Молдові

14 січня 2024, 20:00
Поділіться публікацією:

Навесні 2024 року Росія спробує знову дестабілізувати ситуацію у Молдові за допомогою невизнаного Придністров'я.   Таку заяву зробила президентка Мая Санду. Про це пише AGERPRES.

Президентка сусідньої країни попередила, що РФ збирається відновити спроби дестабілізувати країну

Мая Санду (фото з відкритих джерел)

"Протягом усього цього періоду Росія намагалася дестабілізувати порядок та владу в Кишиневі, щоразу намагаючись використати режим у Придністровському регіоні. Ми усвідомлюємо ці ризики і вживаємо всіх дій, щоб запобігти цим дестабілізаціям. Ми інформуємо громадян про ці ризики, як ми це робили минулого року, коли Росія мала намір скинути уряд. Разом із громадянами та державними інституціями ми намагаємося захистити себе від цих ризиків, але нам ще є над чим працювати, все ще є вразливі місця", — заявила Мая Санду.

Також президентка заявила, що Республіка Молдова розраховує на підтримку Румунії та міжнародної спільноти.

"Ми знаємо, що навесні цього року Росія відновить свої дії, намагаючись дестабілізувати ситуацію", – заявила Мая Санду.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Молдова готується до війниМолдова планує купити сучасну систему протиповітряної оборони, щоб мати можливість протистояти загрозам з боку Росії.  Про це заявив прем'єр-міністр країни Дорін Речан. 

Речан заявив у телевізійному інтерв'ю, що Молдові потрібна модернізована система ППО для захисту ключових об'єктів інфраструктури, зокрема аеропортів, та протистояння загрозам з боку Росії, які значно посилилися після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. За словами прем'єра, отримати у своє розпорядження сучасну систему ППО Молдова має намір за допомогою союзників з ЄС та НАТО.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини